Παρουσιάστηκε η συνεργασία μεταξύ της στυλίστριας Feng Chen Wang και της Piaggio

Δημιουργικότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα δίνουν μορφή σε μία αποκλειστική συλλογή

Η Feng Chen Wang είναι μία στυλίστρια διεθνούς φήμης που διακρίνεται για τους πειραματισμούς και την καινοτομία της και η Piaggio είναι η μάρκα σύμβολο της αστικής κινητικότητας. Η μεταξύ τους συνεργασία πηγάζει από ισχυρές και κοινές αξίες και αποτελεί αφετηρία μίας πολύπλευρης συζήτησης για θέματα ατομικής ελευθερίας, βιωσιμότητας και σύγχρονης κινητικότητας.

Η συλλογή μόδας, που παρουσιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου στην Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης, αναδιαμορφώνει την παράδοση με πρωτότυπα και εκπληκτικά ρούχα και σφραγίζει μία συνεργασία που θα οδηγήσει στη δημιουργία από την Feng μίας εξατομικευμένης έκδοσης του Piaggio 1, του πρώτου ηλεκτρικού σκούτερ της Piaggio.

Αυθεντική, πολυδιάστατη, “σύγχρονο μέλλον”. Έτσι ορίζει η Feng Chen Wang την αισθητική της. Στη βάση του έργου της βρίσκεται η αναζήτηση ενός στυλ που είναι ταυτόχρονα εννοιολογικό, διακριτό, λειτουργικό και βασίζεται στις αισθητικές αξίες που αντλούνται από τις εμπειρίες και τις ρίζες της κινεζικής κουλτούρας. Η Feng γεννήθηκε στο Φουτζιάν, μία επαρχία στη Νοτιοανατολική Κίνα, γνωστή για τα βουνά και τα εκπληκτικά φυσικά τοπία. Από εκεί έφυγε για το Λονδίνο, όπου σε λίγα χρόνια καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος στυλίστρια από μία γενιά νέων ταλέντων της μόδας. Η συνάντηση αυτών των δύο κόσμων, της Ασίας και του Λονδίνου, έκανε τη δημιουργικότητά της μοναδική και εφευρετική.

Η συνεργασία με την Piaggio ξεπερνά τα όρια του co-branding. Είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι στη φύση που διερευνά τις έννοιες της λειτουργικότητας, του σχεδιασμού και του στυλ για να εμπνεύσει μία αποκλειστική capsule συλλογή ενδυμάτων και street κουλτούρας. Η συνεργασία θα προχωρήσει περαιτέρω, δημιουργώντας μία ειδική έκδοση του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού σκούτερ Piaggio 1, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο στην EICMA στο Μιλάνο.

«Το εμπορικό σήμα Piaggio είναι συνώνυμο με την κινητικότητα και το lifestyle διεθνώς, βαθιά ριζωμένο στην ιστορία, αλλά πρωτοπόρο στην καινοτομία. Είναι η μαρτυρία μίας αυθεντικής, ξεχωριστής ιδιοφυΐας, από την οποία ήταν εύκολο να αντλήσω όλη τη δημιουργική ενέργεια για να σχεδιάσω αυτή τη συλλογή που αναδιαμορφώνει την παράδοση, την κάνει ξεχωριστή και σύγχρονη»

Στη συλλογή, η ανάκτηση της παράδοσης συνδυάζεται οπτικά με τα φυσικά στοιχεία του νερού και το σύμβολο του Φοίνικα, που αντιπροσωπεύει την αρετή και τη χάρη στην κινέζικη μυθολογία. Η ακουαρέλα είναι ζωγραφισμένη στο χέρι χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή κινέζικη τεχνική με πινέλο και το πράσινο χρώμα θυμίζει τη φυσική χλωρίδα, καθώς και την υγεία, ευημερία και αρμονία.

Η αλληλοεπικάλυψη ανακυκλωμένων υλικών, στυλιστική υπογραφή της Feng, είναι συνώνυμο με την ευαισθησία της Feng στα θέματα της βιωσιμότητας, του σεβασμού στη φύση και της δημιουργικής ανάπλασης. Το αποτέλεσμα είναι ένας διάλογος μεταξύ δύο αριστείων για ένα νέο όραμα της ατομικής ελευθερίας, όπως εξηγεί ο Michele Colaninno, Επικεφαλής Στρατηγικής και Προϊόντος του Piaggio Group.

“H Feng είναι μία εκπληκτική σχεδιάστρια, η οποία συνδυάζει με καινοτομία και συνέπεια τις ρίζες της ασιατικής κουλτούρας με τη ζωντανή δημιουργικότητα του Λονδίνου. Η συνάντηση με τη Feng ήταν μία ευκαιρία να ξεκινήσει μία συζήτηση μέσω της γλώσσας και της μόδας, σχετικά με τις έννοιες της λειτουργικότητας, της βιωσιμότητας και του σχεδιασμού στην υπηρεσία πολύ προηγμένων μορφών ελεύθερης προσωπικής μετακίνησης. Η Piaggio ανέκαθεν επιδιώκει και διερευνά αυτές τις έννοιες μέσω των εμπορικών σημάτων και των προϊόντων της σε όλες τις χώρες του κόσμου.”

Η συλλογή Feng Chen Wang για την Piaggio θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2022 στην ιστοσελίδα www.fengchenwang.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Piaggio 1, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.piaggio.com/gr_EL/models/piaggio-1/